Vedligeholdelse af Chindi tæppe og pude

Hvordan retter jeg mit tæppe ud? 
Tæppet kan blive foldet og skal rettes ud efter levering. Placér en ren, våd klud på folden. Derefter kan tæppet stryges på modsatte side med strygejern.
En tung bunke bøger eller anden flad og tung genstand kan med fordel også placeres på det ujævne / foldede område. Efterlad den tunge, flade vægt nogle dage og gentag efter behov.

Hvordan vedligeholder jeg mit tæppe på daglig basis? 
Gummi eller filt underlag kan anbefales. Det beskytter tæppet mod skarpe genstande som stilethæle og møbelben.
Støvsug tæppet ofte for at fjerne småsten og snavs der kan ødelægge fibrene.
Drej tæppet hver 6. måned. Specielt i områder med tung trafik er det en fordel at rotere tæppet, for at udligne slid. Hvis tæppet får sollys dagligt, er det en god ide at vende tæppet for at udligne evt. solblegning. Husk på at møbler skygger for solen, og derfor kan tæppet også udvikle farveforskelle. 

Chindi tæpperne kan (med tiden), have overskuds tekstil-ender der stritter op. Ligesom en cashmere trøje ved brug producerer overskuds fibre, skal det ekstra materiale blot klippes af med en skarp saks.

Der er kommet en plet på mit tæppe eller pude. Hvordan rengører jeg tæppet eller puden? 
Anvend en ren, våd klud på pletten så hurtigt som muligt (brug evt. Natural & Clean renseprodukt som ikke indeholder blegemiddel).
Gnid ikke - men dub med vand. Ved farvede pletter bruges det medsendte rengøringsmiddel fra Natural & Clean - brug gerne de medsendte servietter. Spray på og dub af. Vær sikker på at kluden er ren.
Gentag efter behov. Lad det våde område tørre inden møbler / borde placeres ovenpå området.

Hvordan vasker jeg hele mit tæppe eller pude? 
Chindi tæpper og puder er lavet af overskudsmaterialer fra modeindustrien. Et enkelt tæppe eller pude kan bestå af alt fra silke, læder, denim, polyester og uld. Det kan som udgangspunkt ikke anbefales at vaske det, da materialerne opfører sig individuelt forskelligt på vand og sæbe.
×